LA FESTA ROIG: dissabte, 7 de juny a la Pl. Joanic


Cartell_4t_aniversari_Roig

Como todos sabedes, a sede da ACGB está no Ateneu Roig. A presidenta do Ateneu, Rosa Bofill, envíanos esta carta para informarnos da FESTA ROIG:

Aquest serà el quart any del funcionament de l’Ateneu Roig, un projecte inspirat en la llarga tradició dels ateneus populars a Barcelona i a Catalunya. Per això que volem celebrar-ho amb una Festa el dia 7 de juny. 

Dèiem, quan vam endegar aquest projecte, que volíem contribuir a recuperar el lligam del món de la cultura i els moviments socials, amb el moviment obrer i les seves lluites, i a la de generar una renovada cultura de classe. Una cultura que posi en valor l’autonomia personal tant com el valor del treball col.lectiu, conscient i actiu davant dels reptes civilitzatoris que planteja la crisi de sostenibilitat ecològica, promotora dels valors republicans i del paper de les dones a la societat; bel.ligerant cap a la injustícia i desigualtats socioeconòmiques o per qüestions ètniques, culturals o de gènere. Que també promocioni el valor del treball, la creativitat, la innovació, el coneixement i les experiències d’articulació i experimentació social, cultural i econòmica no basades en l’explotació de l’home per l’home.

Actualment la xarxa d’entitats i projectes vinculats a l’Ateneu és extensa. A més de les répliques dels Ateneus Roig a Badalona i a Cambrils, s’han generat projectes com, entre d’altres, la cooperativa de consum Verdures Roges, el cineclub El Sofà Roig, el Grup Excursionista Roig, la revista d’Un Roig encés i la societat gastronòmica GastroRoig. A més hi s’articulen entorn a l’Ateneu o hi tenen seu, l’Assamblea Cultural Galega de Barcelona, la Comunitat Palestina, l’Associació Cultural Pharos, els Iaioflautas, el programa La Llamborda, o les iniciatives Aula d’Idiomes o OOP Coop. A més, juntament amb la revista Sin Permiso i el grup d’investigació GREECS organitzem el curs Anàlisi Econòmica i Filosòfico-Política del Capitalisme Contemporani, que s’hi realitza.

La Festa serà una ocasió important de confraternització i impuls pel projecte. Ens faria molta il.lusió que poguéssiu compartir amb nosaltres aquests moments.

https://www.facebook.com/events/245428972324558/

Fraternalment,

Rosa Bofill
Presidenta de l’Ateneu Roig


Entre as actividades que ACGB promove, haberá LUDOTEGA para os máis pequen@s pola mañá  e FOLIADA e QUEIMADA pola tarde.

Contamos contigo! E agradecemos toda a difusión que poidas facer. 

 

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair /  Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair /  Cambiar )

Conectando a %s